Get Adobe Flash player
HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FOTOGRAFII

ZILELE SATULUI 2017

FALUNAPOK

TOURISM INFO

BINE AŢI VENIT!

INVITAŢII, ANUNŢURI

 KLIKK A KÉPRE...

Útmutató a Székelyek

Nagy Meneteléséhez 

 

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

EMAIL

Facebook Like Box

BAZA DE RECREAŢIE KATROSA

La cincisprezece kilometri de Târgu Secuiesc şi zece kilometri de Sânzieni se află staţiunea de recreaţie Katrosa, care aparţine de Poiana conform numerotãrii caselor, nu de Sânzieni. De aici este doar un singur kilometru până la istoricul Ciuc şi Trei Scaune, frontiera actuală a judeţului Harghita şi Covasna.

O pensiune de stil vechi la margine de drum, şi câteva case de piatră, a fost acum jumate de secol localitatea Katrosa, de atunci s-au construit case de weekend, formându-se o staţiune de recreaţie apreciată. Valea liniştită, împrejmuita de păduri foioase este protejată şi de vânturi.

Conform tradiţiei orale cea mai veche clădire a localităţii este pensiunea, care a fost casa vânătorească a voievodului Transilvaniei Bethlen Gábor, unde acesta a revenit de mai multe ori. Nu cu mult timp în urmă, printre ultimii ani al monarhiei, pe faţada pensiunii încă se afla blazonul regal. Katrosa este traversată de la vest la est de o cărare turistică semnată cu un punct albastru, care conectează băile Balvanyos cu vârful Ciupercă, ce se înalţă la estul Katroşei.

În valea pârâului Katrosa creste o specie de crin rar. De la Târgu Secuiesc peste depresiunea Caşin trece o alee de patruzeci şi unu de kilometri către Miercurea Ciuc, care trece peste 878 m înălţime la Vârful Nyerges şi se întâlneşte cu drumul DN12 aflat în depresiunea Ciucului de Jos. Şoseaua este în stare foarte bună, Târgu Secuiesc şi Miercurea Ciuc sunt conectate şi de o cursă de autobuz regulată. La Katrosa se află aproximativ şaptezeci de case de weekend, hanul numit Katrosa, o tabără de camping şi pensiunea de trei stele Cupidon. 

 
MARCIUS 15 -  CIKKEK

MARCIUS 15 - CIKKEK

News

Tagline

By SZENTLELEK

2017. MÁRCIUS 15. {AG}2017 SZENTLELEK 2017 MARCIUS 15{/AG} 2014. MÁRCIUS 15. {AG}2014MARCIUS15{/AG}  Ó, fényes Március, csak te ne hagyj el…

More...
Powers thousands of sites worldwide

Powers thousands of sites worldwide

From corporate sites to "big league" magazines & portals

By SZENTLELEK

Frontpage Slideshow is used in websites visited by millions of people everyday around the world like Linux.com, BettyConfidential.com, the World…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.